söndag 4 mars 2012

Växthuset Mars 2o12

Jag tänkte fota mitt växthus i början av varje månad för att se hur årstiden förändras!
Man tänker inte riktigt på hur mycket snö som det är varje år -och hur snabbt den försvinner.

Den 3 Mars så ser mitt växthus ut såhär

Tyvärr med knäckt tak, 
men maken har bedyrat att det är "ingen big deal" utan han fixar det på ett par timmar.
Jag har tur som har en sådan händig man :)

5 kommentarer:

  1. Hej, jag surfar just nu runt efter folk som har Serra Euro Maxi 4. Den där knäcken som taket fått, det är alltså inte själva taknocken som gått, utan de som bär fönstren. jo jag tyckte de såg lite klena ut .... vad gjorde din man åt saken?

    Själva så funderar vi på att skjuta in aluminiumn plattstång i dem, alternativt om trä skulle räcka ....

    Jag tror det varit något speciellt med snön den här vintern. Mitt eget växthus (Emma 7 från Kubex) packade ihop på sin 12:e vinter. Det var nocken som vek sig på mitten. Detta växthus har jag aldrig någonsin skottat, men jag tänker bli flitig med nästa ... :)

    Har hur många frågor som helst ....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt växthus har klarat sig toppen alla andra år när jag skottat av det ca 2 ggr/vinter.
      Det beror helt på var du bor, eftersom i norra norrlands inland har vi ganska mycket snö.
      Så skottar du ditt Euro Serre växthus så klarar det sig bra. Profilerna är ganske breda, och mina profiler har inte gått av, utan de har böjt sig. Vi har inte gjort något åt det ännu, eftersom vi nog kommer att vänta tills det blir lite varmare och skruvar lös skenorna och riktar dem. Sedan får jag vara noga med att skotta av, eftersom alu är en minnes metall och böjer sig lättare nästa det blir belastat.

      Det är bara att fråga på ;D

      Radera
  2. Umeå. Mitt rasade i slutet på januari och jag tyckte inte att det var så mycket snö som jag sett under tidigare år. Måste ha varit blött som tusan. Så här i efterskott undrar jag om det dessutom var dåligt med sol, för normalt rasar det så lätt från det branta taket.

    Jag har studerat monteringsanvisningarna (huvudvärk ...) och det ska finnas diagonala tunna stöd från taknock till andra sektionens takfot? Om det stämmer så är det intressant att se precis vilken del av ditt växthus som sviktar. Hade det varit något att haft motsvarande stöd även diagonalt under övriga sektioner?

    Egentligen är jag ute väl tidigt med tanke på hur det ser ut utanför, men som sagt jag forskar. Hur på bästa sätt kan förstärka det man köpt 'billigt' för att slippa gå upp i någon av värstingklasserna. Lite svårt då det verkar hopplöst att hitta exakta mått på aluminiumprofilerna.

    Nej, fy vad trött jag blev av den monteringsbeskrivningen ...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att monteringsanvisningarna kan stå upp i halsen :)
      Jag kan fota profilerna imorgon och ge dig exakta mått på dem, men Euro Serre tål MYCKET!! Med tanke på att snödjupet på taket när jag skottade var dryga 50 cm... jag kan bara inbilla mig vad det vägde :/
      Jag hade garanterat klarat taket om jag skottat från mitten och ut. Iom att jag skottade från kanten och in så blev det en extra tyngd i mitten, och taket vek sig lite.

      Har du en mail som jag kan maila bilderna till?

      Min Mail: camilla_is@hotmail.com

      Radera
    2. Oj, ja då blir jag faktiskt imponerad!

      Det är jättesnällt av dig, men ta den tid det tar att fota, inget stress. Jag lär försöka slå till precis innan deras mässkampanj (kanske) går ut i slutet på mars, och sedan hoppas på att leveranstiden är i maj någon gång. Tidigast :)
      En anledning till att jag jagar detaljer om stommar är att Classicums Serralux verkar ha aningens kraftigare (om man inte räknar supertakstolen) profiler och ett tag var jag inne på ett Serralux fast med extra takstol. Tills jag började baxna för 2995 bara för metall stöd, det måste finnas annat och nog finns det.

      Min karl är annars inne på att bygga en nedmonterbar takstol eller två för vinterbruk.

      Mail kommer

      Radera